08/14/15 22:33
(http://pik.bg)

Едва седем са първолаците през тази година в Средец

Едва седем са първолаците през тази година в Средец

Седем ще са първокласниците през новата учебна година в неделинското село Средец, каза кметът на населеното място Съби Хаджиев, цитиран от радио "Фокус"-Смолян. От тях четири деца са от Средец, а другите са от Гърнати. По думите на кмета тази годна първокласниците са повече от предишни, когато са били по един, двама. Той каза още, че най-притеснителното е, че като цяло учениците в местното училище намаляват.

Новата учебна година ще започне с 25 деца от 1 до 8 клас, а предишните години са били между 60-70. Причина за това е масовото изселване на жителите от региона, тъй като в района няма работа. Хаджиев допълни, че това лято е направен частичен ремонт на училището, но има нужда да се смени дограмата и вратите, тъй като са много стари и захабени. Той изрази надежда директорът на учебното заведение да кандидатства с проект в Министерството на образованието и да бъдат отпуснати някакви средства за тази цел. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване