08/14/15 00:08
(http://pik.bg)

Жалим се на трима при проблеми с парното

Жалим се на трима при проблеми с парното

Трима души приемат оплакванията ни от проблеми с парното и сметките за него в София. Омбудсманите, пред които ще търсим справедливост, бяха представени днес от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков.

За поста след конкурс са избрани две дами и един кавалер.

Гергана Николова е завършила право в Югозападния университет, а Ралица Илкова е юрист, обучен в СУ "Св. Климент Охридски". Тя е работила 8 години в правен екип в Центъра за пострадали от корупция към асоциацията "Прозрачност без граници".

Третият омбудсман е Деян Дянков, завършил българска филология и работил в отдел "Жалби на клиенти" в един от мобилните оператори. В избора на кандидатите са участвали представители на всички политически групи в СОС, обясни Герджиков.

Освен да разглеждат подадените сигнали, важна част от работата на тримата ще и обсъждането на въпроси, отнесени за решаване пред съд. Те ще могат да осъществяват помирителни услуги, чрез които могат да се постигнат споразумения за извънсъдебно договаряне, допълни Герджиков.

Самата роля на омбудсманите ще бъде да се приложи индивидуален подход към всеки съдебен спор, за да се избегнат разходите, които гражданите правят във връзка със съдебните дела и процесуалното представителство, които наемат, допълни той.

Приемната на омбудсманите на "Топлофикация - София" работи с граждани от 3 август. За три работни дни 17 души са имали устни запитвания и писмени жалби, съобщи Деян Дянков.

 

 

"Стандарт"

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване