08/14/15 09:32
(http://pik.bg)

МВР: Водачите, преминаващи през Кресненското дефиле, да спазват ограниченията

МВР: Водачите, преминаващи през Кресненското дефиле, да спазват ограниченията

Апелирам водачите, които преминават през Кресненското дефиле да спазват ограниченията за скоростта.Това каза по време на брифинг на тема „Анализ на пътно-транспортната обстановка през летния период и предприетите мерки за намаляване на пътния травматизъм“, гл. инспектор Димо Чобанов – началник сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР – Благоевград, цитиран от Фокус. Той обясни, че именно високата скорост и неправилното изпреварване са най-честите причини за пътни инциденти в района.

„Статистиката на ОД на МВР по отношение на тежките произшествия с убити и ранени граждани бележи ръст спрямо миналата година. Направили сме всичко възможно констатираните нарушения да са почти същия брой, както и миналата година, като се има в предвид и фактът, че нашите възможности са ограничени“, заяви Димо Чобанов. „Имаме доста завишено присъствие в малките заселени места и провеждаме операции по широкобхватния модел. В малките населени места повечето хора се познават и се губи ефектът от контрола и извършените проверки“, допълни той.

По думите му от началото на годината са проверени над над 2500 моторни превозни средства на територията на областта, като са съставени 299 акта и 415 фиша. Проведените акции за проверки са над 50. „За периода от началото на годината до началото на юни имаме и доста случаи на управление на МПС след употреба на алкохол. Установени са 222 случая и наличие на алкохол в кръвта на водача до 1,2 промила и 188 случая над 1,2 промила. Ежедневно работим за повишаване на безопасността на движението в областта, но апелирам и водачите да спазват ограниченията на скоростта и да се съобразяват с пътните значи“, допълни още Чобанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване