08/14/15 13:46
(http://pik.bg)

Международното състезание по ориентиране започва в Сливен

Международното състезание по ориентиране започва в Сливен

Международното състезание по ориентиране започва днес в Сливен. Състезанието е тридневно и ще продължи до 16 август. Проявата се провежда за седми пореден път в местността Карандила над Сливен. Над 400 състезатели от страната и чужбина ще участват в надпреварата, съобщи за Фокус Радостин Димитров – главен съдия на спортната инициатива.

Участниците са на възраст от 10 до над 60 години - мъже и жени. Състезателите са от България , Македония, Чехия и Франция. Първият ден е определен за спринтове, втори и трети ден за средна дистанция. През първите два дни ще се събират точки в класирането за Купа „Сливен”, а точките от третия ден ще са за класирането за купата на името на Дилян Ибришимов, загинал ориентировач. И през трите дни ще има организирани занимателни игри с елементи от ориентирането за деца под 10-годишна възраст. Началото днес е от 17.00 часа, в събота от 10.00, а награждаването на победителите ще бъде в 20.00 часа.

Третият ден състезанието ще започне в 9.00 часа. Състезателният център и палатковият лагер са разположени в местността Слънчева поляна до Горна лифтена станция. Организатори на международната инициатива са Община Сливен и Спортен клуб по ориентиране „Сини камъни” Сливен. Мероприятието е част от календарния план на Българската федерация по ориентиране.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване