08/14/15 13:32
(http://pik.bg)

Пътник от Варна се ядоса: Костюмарите да се качат на автобус, да видим колко ще издържат!

Пътник от Варна се ядоса: Костюмарите да се качат на автобус, да видим колко ще издържат!

Гневен сигнал за непоносима жега в автобус отправи към „Петел“ варненец. Горещината е всекидневно изпитание за пътуващите по линия 409, заяви той, като специално подчерта, че е недоволен от старите автобуси на превозвача „Делта кар“. Това е една от фирмите, които обслужват този маршрут, кой преминава на територията на община Варна, но и на община Аксаково.

„Искам хората с костюмите, които са подписали договора с тази фирма, да се качат, както са със сака и вратовръзки, в някой от автобусите. Искам да ги видя колко ще издържат преди да припаднат!“, коментира недоволният гражданин от Варна. Той обясни, че в транспортните средства не само няма климатик, но и прозорците им не се отварят. Така жегата става непоносима, а пътуването – кошмар. „Освен това автобусите постоянно се чупят“, добави той.

Положението с автобус 409 няма да се промени след новото решение на общинския съвет на Варна единствено нейната фирма „Градски транспорт“ да обслужва градските и крайградски линии. Това обясни представител на общината, като уточни, че тя е част от областната транспортна схема и съответно въпросите за обслужването й са от компетенциите на областния управител Стоян Пасев. Защо тази крайградска линия не е от онези крайградски линии, които вече могат да се обслужват само от общинския превозвач монополист, не е много ясно.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване