08/14/15 12:28
(http://pik.bg)

Фандъкова: Проектът за спортния комплекс във "Възраждане" е на стойност над 3 млн. лева

Фандъкова: Проектът за спортния комплекс във  "Възраждане" е на стойност над 3 млн. лева

Целият проект за спортния комплекс в парк "Възраждане" е на стойност над 3 млн. лева. Това каза пред журналисти кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от Фокус. Проектът е реализиран от общинското дружество "Спортна София", а средствата за него са осигурени по инициативата "Джесика".

"Целият проект за спортен комплекс в парк "Възраждане" се намира на територия 24 дка. Всички помнят, че това беше едно сметище. Над 300 хиляди тона земна маса е изкарана от тук при строителството. За по-малко от 5 месеца беше изграден този открит, може би най-голям спортен комплекс в България", заяви Фандъкова. Тя отбеляза, че са били необходими изключително много усилия в борбата за общинските терени, за да може да се продължи със строителството на парка.

"Вече сме готови, има избран изпълнител и за следващата част - на територия над 60 дка да се изгради и парковата част в парк "Възраждане". Тук в района е изключително ценно съоръжение. Преди малко един гражданин специално благодари, че хората могат да тичат тук на територията на комплекса извън платените зони", подчерта кметът на София. Тя уточни, че са достъпни както детските площадки, така и алеите, по които може да се спортува.

"Комплексът е насочен към цялото семейство, към масов спорт. Има място както за малките, които да играят на детска площадка, така и за най-големите, които да участват в различни видове спорт - футбол, баскетбол, тенис, има ледена площадка. Има зала за тенис на маса с осветление, така че до 22 часа вечер да може да се спортува. До края на седмицата във връзка с откриването на комплекса ще бъде достъпно за всички безплатно", каза още Йорданка Фандъкова.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване