08/15/15 13:21
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов: Заловени са 100 тона контрабандно гориво в нова операция


От два дни е в ход полицейска специализирана операция срещу контрабандата на горива. Досега са заловени 100 тона гориво без документи. За това съобщи премиерът Бойко Борисов, цитиран от агенция "Фокус". Той, транспортният министър Ивайло Московски и спортният министът Красен Кралев откриха брегови център за управление на корабоплаването във Варна

Държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата на горива, тъй като по този начин губи милиони левове от данъци, заяви Борисов. По думите му 10 мобилни екипа извършват проверки за манипулирани горива във всички нефтобази и повечето бензиностанции в цялата страна. Те следят и за това дали бензините не се разреждат с химически елементи, които повишават октана, но в същото време повреждат двигателя на автомобила. 

Премиерът похвали службите, които работели добре и данъчните постъпления са преизпълнени с над 2 млрд. лв. 

Борисов заяви, че засегнатите компании са активизирали адвокатите си, но повтори, че държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата.

Миналата седмица подобен център беше открит и в Бургас.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване