08/15/15 21:58
(http://www.dnevnik.bg/)

Даниел Асенов стана европейски шампион по бокс с победа над Мохамед Али


Българинът Даниел Асенов стана европейски шампион в категория до 52 кг. на първенството в Самоков.

Известният с прякора Тайсъна 18-годишен боксьор разби на финала британеца Мохамед Али, като не остави съмнение и у съдиите - 3:0 (29:28, 30:27, 29:28).

В изключително здрав мач роденият в ямболското село Кукорево Асенов не даде мира нито за секунда на своя опонент, като буквално го засипа от удари. Няколко зрелищни финта, с които нашият избегна атаките на британеца, пък взривиха публиката в зала "Арена Самоков".

В последните секунди на двубоя Асенов, подкрепян от първи ред от своя по-голям брат, също боксьор Катин Асенов и от техния баща, дори не доигра мача, а вдигна победоносно ръце и обра овациите на феновете.

На слизане от ринга той беше понесен на рамене от главния треньор на националите Михаил Таков, а личният му треньор Димитър Мутафов събираше поздравленията.

Това е втора европейска титла за Даниел Асенов, но първа при мъжете. Той спечели злато от шампионата в Анапа 2013 при юношите, а след това я загуби при младежите именно от Мохамед Али в Загреб 2014.

Асенов прибави към актива на България 23-о злато от континентално първенство, което е първо след титлата на Кубрат Пулев от Ливърпул 2008 г.

Той спази и традицията да печелим титла от всяко от домакинските ни първенства - Варна 1983 и Пловдив 2006.

Даниел Асенов получи първия си медал от голямо първенство при мъжете от президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински, като и двамата не сдържаха сълзите си при награждаването.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване