08/15/15 07:49
(http://www.klassa.bg/)

Крисия втора на конкурса в Крим

Младото българско дарование Крисия взе престижното второ място на международния музикален фестивал „Детска нова вълна”, който се проведе от 11 до 13 август в Крим. Нашата представителка успя да се пребори с конкуренцията на талантливи деца от 12 страни. Крисия подели второто място с руския детски дует „Диви китари”, информира вчера РИА Новости. Първа във фестивала стана 12-годишната Гая Каучи от Малта, съобщиха от пресслужбата на конкурса. Журито отсъди третото място на Мери Кочарян от Армения, а наградата на публиката грабна 9-годишната Данелия Тулешова от Казахстан. Призовете на победителите бяха връчени от членовете на авторитетната комисия, която бе оглавена от продуцента на „Детска нова вълна” - композитора Игор Крутой. Членове на журито бяха още легендата Лев Левченко и любимецът на публиката, певецът от български произход Филип Киркоров, който нарече Крисия „истински професионалист и едно от най-талантливите деца, които е срещал”. Киркоров участва и в гала концерта на фестивала, провел се в четвъртък вечерта.На сцената на популярния детски лагер „Артек” излязоха още звездите на руската естрада Александър Рибак, Жасмин, Сергей Лазарев. Гостите на тържественото закриване можеха да се насладят и на съвместни изпълнения на конкурсанти на фестивала от предишни години. Традиционно на финала на концерта участниците изпяха химна на „Детска нова вълна”. Руският президент Владимир Путин изпрати поздравителна телеграма, в която приветства младите изпълнители и им пожела успех.Крисия покори журито и публиката още от първия конкурсен ден. Новината за успеха й, публикувана на официалната страница на певицата във Фейсбук, само за няколко часа събра над 10 000 харесвания и стотици коментари с пожелание за успех. „Давай, Крисия, ние сме с теб!”, писаха феновете на младото дарование.
След състезанието отива на море
След конкурса в Крим Крисия и семейството й се прибират в България, като ще отидат за една седмица на българското Черноморие, съобщиха запознати. После кратката си почивка певицата се връща в София, където се очаква да започне подготовката на записването на дуета й със Слави Трифонов. Те ще представят съвместното си парче на големия концерт на Ку-ку бенд, който ще се проведе на 25 септември на Националния стадион “Васил Левски”. Тепърва ще се работи и по дуета й с рапъра Кристо, който пък трябва да види бял свят около 15 септември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване