08/15/15 11:18
(http://pik.bg)

Министър Василева: Разчитаме на бързата реакция, когато се намерят диви животни в опасност

Министър Василева: Разчитаме на бързата реакция, когато се намерят диви животни в опасност

Изключително много разчитаме на бързата реакция, когато се намерят диви животни в опасност, ранени, имаме процедура, която се задейства много бързо. Това заяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, която присъства на освобождаване на птици край София, предаде „Фокус”.


Министър Василева уточни, че те се транспортират до Центъра за спасение на дивите животни и се полагат изключително професионални ветеринарни грижи, за да се възстановят и да се върнат в естествената природна среда.

„Освен това работят по много проекти с международно участие за това не само да се увеличават популации, а и да се възстановяват животни, които са изчезнали като видове в България”, посочи Василева. Тя поясни, че оценяват усилията и факта, че години наред се работи устойчиво за подобряване и разширяване на базата и грижата за дивите животни.

„България е член и на Конвенцията за опазване, има отговорности за това да полага грижи за защитените и редките видове”, добави министър Василева. Тя разясни, че информацията, с която разполагат, политиките, които провеждат, както и усилията на неправителствения сектор и гражданите, за тях са много ценни.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване