08/16/15 12:38
(http://pik.bg)

200 души се изследваха за СПИН във Варна

200 души се изследваха за СПИН във Варна

В периода от 3-и до 8-и август във Варна се проведе АНТИСПИН кампания, като в нея безплатно са били консултирани и изследвани 200 лица. Това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града, пише "Фокус".

През изминалата седмица са извършени и 256 инспекции от служители, упражняващи държавен здравен контрол. Във връзка със забраната за продажба на алкохолни напитки на лица под 18 години, служители при РЗИ-Варна са извършили 2 проверки.

Във връзка със забраната за тютюнопушенето в закритите обществени места, включително обществения транспорт и закритите работни места и някои открити обществени места, служители на здравната инспекция са извършили общо 154 инспекции.

Издадени са 13 предписания на обекти с обществено предназначение за задължителни хигиенни мероприятия. Извършени са 20 броя планови проверки от служители на отдел „Медицински дейности” на Лечебни заведения в град Варна и областта.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване