08/16/15 14:18
(http://pik.bg)

Е, хубава работа! Бургазлии не искат велоалеи, предпочитат паркинги

Е, хубава работа! Бургазлии не искат велоалеи, предпочитат паркинги

Близо 1720 апартамента в бургаския комплекс „Зорница“, в които живеят средно около 2-ма шофьори, нямат осигурено паркомясто. За сметка на това обаче в района се изгражда нова велоалея, която ще зарадва шепа хора. Срамота е и ще пишем до кмета Николов. Това написаха в сигнал до Флагман.БГ гневни бургазлии, които недоволстват от липсата на места, на които да спират колите си.

От блок 18 надолу към подлеза на бул. „Янко Андонов“ районът прилича по-скоро на арабски паркинг, отколкото на цивилизовано място. Там има автобусна спирка, има и градинка, шофьорите се възползват от това, че паяк трудно може да влезе и спират колите си. Но никой от нас не ги вини", пишат гневните бургазлии.

"Имаме паркинги само пред блокове 11, 13, 17 и 19. Те са крайно недостатъчно за живущите в комплекса. В ниските блокове има около 720 апартамента, а във високите техният брой е около 1000. Във всеки един от тези домове живеят по един или двама собственици на превозни средства", уточнява се в сигнала.

"Трябва ли за шепа велосипедисти да се гради специална алея, а за тези хора да няма осигурено кьораво паркомясто. Питаме, до кога ще е така“, пишат още в писмото си шофьорите от комплекса и уточняват, че през следващата седмица недоволните ще входират жалба до кмета Димитър Николов, в която ще изложат проблемите си, както и предложения за решаването им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване