08/16/15 18:57
(http://pik.bg)

Политолог: ГЕРБ ще се цели към максимален успех в това, в което е най-силен – в местната власт

Политолог: ГЕРБ ще се цели към максимален успех в това, в което е най-силен – в местната власт

За ГЕРБ изборите са важни, защото те са шанс партията още по-безапелационно да се превърне не просто в традиционна част от политическия пейзаж в страната, а във фона на политическия пейзаж. Това каза за Фокус Първан Симеонов, политолог и директор на Агенцията за социологически проучвания „Галъп Интернешънъл” във връзка с провеждането на предстоящите местни избори и референдум. „ГЕРБ ще се цели към максимален успех в това, в което е най-силен – в местната власт”, заяви Симеонов.

По думите му АБВ е формация, която тепърва трябва да изгради своя скелет. „За тях изборите ще са важни и заради отношенията им с БСП. Трябва да се гледа много внимателно къде тези формации ще успят да направят нещо заедно, къде искат и къде не”, допълни Симеонов.

Според него има неяснота на тема кандидати и тази неяснота продължава вече повече от обичайното. „Тя се дължи на това, че залогът е доста голям. Партиите внимателно подбират стъпките и кандидатите си. Виждате колко е сложна формулата на политическия процес в България в момента”, коментира още Първан Симеонов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване