08/17/15 11:55
(http://www.klassa.bg/)

“Да си успешен в бизнеса означава непрекъснато да се стремиш към следващото по трудност ниво в “играта”, наречена бизнес” - Георги Христулев, основател на Игрите на успеха

    Георги Христулев е от тези предприемачи, за които правенето на бизнес е страст и непрекъснато учене на нови неща. Сега, когато много хора се наслаждават на лежерния летен период, той казва, че няма търпение отново да дойде активният период с много работа и когато двете зали за обучения са пълни с хора, които искат да учат, да се запознават с нови хора, да стават все по-добри в това, което правят.

        Именно с такива хора Георги обича да общува и може би затова той самият не спира да ходи по обучения и семинари, с които да се развива непрекъснато. Щастлив е и когато той влиза в ролята на обучител и споделя своя опит. А той включва основаването и развитието на маркетинговата компания Web Direct и на Игрите на успеха (обучения и събития с фокус да помагат за успеха в бизнеса и в живота). Освен това той е съдружник в Emailinvest (българският софтуер за имейл маркетинг за бизнеса) и в QBS (компания за счетоводни и финансови услуги) и управител на Агенция за право и финанси.

 

       Докато разговаряме с него, вече става ясно откъде идва цялата тази енергия и непрекъснато желание за развитие.

1.     Успехът може ли да бъде като на игра?
Всеобщото мнение е, че за да пожънеш успех, трябва много да се трудиш. В това твърдение има истина, разбира се, но по-вярно е да кажем, че за да си успешен в това, което правиш, то трябва да ти харесва и да ти носи удовлетворение. Тук се намесва играта. Да играеш означава освен да се забавляваш, докато работиш - също и да проявяваш съобразителност, да поглеждаш нещата от нов ъгъл, да си екипен играч и непрекъснато да се стремиш към следващото по трудност ниво в “играта”. Вярвам във всичко това, защото на това ме е научил опитът.

 

Освен това - всеки от нас, всеки ден, влиза в някакви роли.  Играем “игри”, в които слагаме костюм и сме търговец или сядаме пред компютъра и сме програмист, например. Въпросът е, че ние сами избираме какви “игри” да играем. Аз избрах да играя “успешни игри”. “Успешни игри” са да взимам най-доброто от най-добрите – например обучителите, които каня в Игрите на успеха. Въпрос на избор е дали искаш да бъдеш лъган или да се обучиш, за да разбереш как да не те лъжат. Не е нужно да ставаш професионалист в онлайн маркетинга, например. Важното  е да знаеш как да си дефинираш исканията пред специалистите и да знаеш, че те работят коректно. Това се постига с обучения. Това е инвестиция в твоята сигурност и в успешната ти игра в живота.

2. Защо уеб бизнесът се оказва толкова примамлива “игра”?
Уеб бизнесът е примамлив най-вече заради свободата, която дава. Свобода да работиш откъдето искаш, когато искаш, с когото искаш. На практика единствените ограничения са само тези, които сам си поставиш. Например EmailInvest - аз съм в София, моята съдружничка Невяна Коева е във Варна, а клиентите ни реално са почти по цялото земно кълбо. Просто е. 

3. Това ли привлича младите хора да искат да работят в уеб бизнеси?
Да, определено много млади хора предпочитат да работят в уеб бизнеси, заради свободата и заради възможността да разгърнат своя потенциал, и то бързо. Добра новина е също, че много млади хора искат да създават уеб бизнеси, не просто да работят за тях. Т.е. уеб средата провокира и дава възможност на младите да покажат своята предприемчивост. Затова и създадохме Web Direct Academy - първото издание стартира тази есен - на 7 септември. В рамките на 3 месеца, колкото реално е и 1 семестър в университета, сме събрали най-използваните и най-ефективните уеб инструменти. 14 обучители - експерти с богат опит - ще споделят изцяло практическа информация и реално работещи в България примери. След тази академия - всеки участник ще има необходимите знания и умения да стартира свой уеб бизнес или да работи като специалист и да предоставя услуги в сферата.

4. Това означава ли, че Web Direct Academy реално е и възможност да си смениш професията?
Да, реално може досега да си учил или работил съвсем друго нещо, а след Web Direct Academy да започнеш да се занимаваш със създаване на уебсайтове, създаване на текстове за уеб, управление на рекламни кампании в социалните мрежи или в Google,  оптимизация за търсещи машини (SEO), E-mail маркетинг.

 

Също така в момента може да имате успешен офлайн бизнес, да искате да преминете и онлайн среда, но да нямате необходимите познания и заради това рискът да Ви се струва голям. След академията ще можете да продавате онлайн успешно, да развиете настоящия си бизнес и да привлечете нови клиенти. 

5. Всеки бизнес иска да привлече нови клиенти - но умението да продаваш, да бъдеш добър търговец учи ли се?
Да, разбира се. Търговските умения са си умения. Да ги развиваш е въпрос на практика и непрекъснато усъвършенстване. Да знаеш как да кажеш нещата, да можеш да получиш отговора, от който имаш необходимост от клиента, за да му предложиш решението, от което пък той има нужда. Това са техники, за които има много обучения. Обучение по продажби е включено и в края на Web Direct Academy. Аз се интересувам много от продажбените умения и непрестанно се усъвършенствам, защото колкото и да знаеш нещо, достатъчно е да чуеш само една нова думичка, която да ти преобърне възприятието и да станеш още по-ефективен.

6. Кое е специфичното при продажбите онлайн?
Забелязвам, че много често в онлайн бизнеса хората искат бизнесът да бъде анонимен. Това не е търговия. Търговия е да отидеш на „сергия“ и търговецът да те обслужи, да ти е подбрал стоката, да ти я е поднесъл, да ти я е опаковал,  да те е изпратил, да ти е благодарил, че си му клиент, да ти се е усмихнал. Онлайн бизнесът пропуска тези приятни неща, които са реални в офлайн средата. Ако нямате отношение към хората, които си купуват от вас, тя няма да купуват. Това важи и за офлайн, и за онлайн продажбите. Доброто обслужване е ключът. Особено когато говорим за постоянни и лоялни клиенти - а те са най-важните за всеки бизнес.

 

Читателите на Klassa.bg получават специален промокод „Klassa за отстъпка на стойност 96 лв.  от таксата за участие в Web Direct Academy.

 

Подробности за Web Direct Academy, програмата и обучителите, можете да видите тук: http://igritenauspeha.com/events/web-direct-academy-zaonlinebiznes/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване