08/17/15 18:07
(http://www.dnevnik.bg/)

КАТ се фокусира върху контрол на скоростта до края на седмицата


Засилен контрол на задължителните скоростни режими и наличието на застраховка Гражданска отговорност ще извършва пътната полиция през тази седмица. Акцията е общоевропейска и ще продължи до неделя, 23 август.

Пътната полиция разполага със 148 мобилни камери, което ще дежурят в населените места и извън тях. При засичането на превишение на скоростта с тях водачите няма да бъдат спирани, а ще бъдат уведомени за нарушението с електронен фиш по пощата.
В Европа скоростта се сочи за основен причинител на пътния трамватизъм. В България ситуацията е същата, като за миналата година, при катастрофи, заради превишена скорост са загинали 318 души, а над 3000 са били ранени.

От КАТ посочват, че от началото на годината, всеки водач, който не е платил глобата си за скорост и това бъде установено при последваща проверка на пътя, остава без книжка, докато не се издължи. Залежалите глоби се дават и на НАП за принудително събиране.

Минималната глоба за превишена скорост е 20 лева, ако водачът кара с 10 км/ч повече от разрешеното. При надвишаване с над 50 км/ч на въведеното ограничение, санкцията е 350 лева, плюс 50 лева за всеки 5 км/ч над петдесет километра в час.
 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване