08/17/15 05:58
(http://pik.bg)

Монтана обяви извънредно положение заради бушуващи горски пожари

Монтана обяви извънредно положение заради бушуващи горски пожари

Монтана обяви извънредно положение във връзка с бушуващите над десет горски пожара, докато подхранвани от сушата и вятъра пламъци бушуват още в Орегон, Айдахо и региона на Калифорния за производство на вино, предаде Reuters, цитиран от "Фокус". Губернаторът на Монтана Стив Бълок обяви извънредно положение, включвайки Националната гвардия на щата в борбата с над десет горски пожара, заплашващи да изпепелят къщи и принудили властите да посъветват населението да бяга в случай на влошаване на ситуацията. 

В Айдахо бързо разрастващ се пожар беше овладян, след като опожари 50 къщи и 75 стопански постройки в покрайнините на Камиах. 

Унищожени са 50 къщи в северната част на Айдахо, а в същото пожарът в щата Вашингтон почти е удвоил площта си, почти заграждайки град Чилан и налагайки евакуацията на 1500 души. Пожарът „Рич“, запален в петък от мълнии и силни ветрове, е обхванал 55 000 хектара до неделя. Властите посочват, че на север от него са забелязани няколко по-малки огнища. В гасенето на пожара са мобилизирани 727 пожарникари, а Националната гвардия ще се притече на помощ в неделя през нощта или понеделник. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване