08/17/15 13:05
(http://pik.bg)

Море от недоволни на бургаската гара заради ужасната организация на транспорта

Море от недоволни на бургаската гара заради ужасната организация на транспорта

Море от недоволни хора залива тротоара пред бургаската гара, която е в ремонт. Дори и когато температурата достига 32 градуса на сянка, на припек се блъскат по около 200-300 души с надеждата да хванат микробус и после да продължат пътуването си с влака, за който вече са си купили билети. Понякога чакането е с часове.


76-годишен сподели пред камерата на БНТ, че дал пари за влак, а получил микробус до Лозово. Оттам ще потегли по релсите към избраната дестинация.

Проблемът не е в ремонта на централната гара, а в липсата на достатъчно превоз, обясняват изнервените пътници. Заради хаоса и липсата на елементарна организация пътуването става кошмарно и хората те се заканват никога повече да не се качват на влак.


“Към кого човек да се обърне? Никаква информация при купуването на билетите! Казват ни по време на качването, че сутринта в 06:30 ще има прекачване, но не ти казват къде“, оплаква се друг възрастен мъж.


Сега ли се правят ремонти по тия линии, когато има народ да почива, пита друг дядо.“Ние сме малка група, при закупуване на билети за връщане не ни е казано, че първо трябва да се качим на автобус, в последния момент разбираме, че трябва на автобус да се качим, след това на влак“, добавя млада дама.
 
От Национална компания „Железопътна инфраструктура“ обясниха, че заради ремонта на гарата се налага използване на алтернативен транспорт. Имало сключен договор с транспортна фирма за пренос с автобуси на пътниците. Броят на превозните средства обаче се определял съгласно одобрена от холдинг БДЖ ЕАД справка за пътникопотока.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване