08/17/15 20:22
(http://pik.bg)

Над 2500 катастрофи миналата година са заради висока скорост

Над 2500 катастрофи миналата година са заради висока скорост

На фона на черната серия от катастрофи, Пътната полиция започва отново акция срещу високата скорост, в рамките на международна инициатива във всички европейски държави. България продължава да е с най-голям дял в катастрофите заради превишена и несъобразена скорост по вина на водачите.

Акцията ще продължи цяла седмица. От полицията обясняват, че от 9-те камери в момента 5 са на поправка. Останалите са на възлови булеварди в София с ограничение 50 километра в час.

Според статистиката на МВР над 2500 от катастрофите миналата година са станали заради превишена скорост. Жертвите са 318 и това са 52% от всички загинали по пътищата на страната. Над 3200 са ранените, информира Би Ти Ви.

74, 80, 93, 58 - с такава скорост се движат шофьорите в София по един от основните булеварди в квартал „Люлин”. Ограничението е 50 километра в час и всички шофьори виждат камерата. Според полицаите доста от шофьорите у нас мислят, че с тях няма да се случи нищо. Или бързат

Европейският опит показва, че вариантите за подобрение на движението са много. В Испания например неплатените глоби се взимат от банковите сметки на длъжниците в края на годината. В Гърция пък, полицията опрощава една втора от всяка навреме платена глоба.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване