08/17/15 13:38
(http://pik.bg)

Общината в Перник искала още 1 млн. лв. за площада

Общината в Перник искала още 1 млн. лв. за площада

Общината в Перник иска още е 1 млн. лв.  за довършване на площада.

Това съобщи лидерът на БСП Ненко Темелков.

„Правим проучване. Това, което може всеки да провери е, че тепърва се прави договаряне без обявление за допълнителни дейности, чиято стойност е над 800 000 лв. без ДДС. Това означава, че няма шансове площадът да бъде завършен скоро. Обещанията това да стане до средата на август, явно няма да бъдат изпълнени“, каза Темелков.

Според лидера на червените това приличало много на скандал, защото средствата се искат без решение на Общинския съвет.  Парите обаче, дори и да се отпуснат от държавата, щели да доведат до корекция на общинския бюджет. БСП прави проверка с юристи и дали така поставени нещата не става въпрос за допълнителен анекс към основния договор за ремонта на „Кракра“.

Площадът в Перник се обновява по програмата „Зелена и достъпна градска среда“. Той трябваше да бъде завършен до 20 мзай тази година. Заради лоши климатични условия обаче строителството се забави и срокът бе удължен до 15 август. Оказа се обаче, че и този срок не е спазен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване