08/17/15 06:52
(http://pik.bg)

Рекорд! По десет коли все ден се крадат у нас

Рекорд! По десет коли все ден се крадат у нас

Ръст при кражбите на коли отчитат от полицията. Всеки ден у нас се крадат по десетина автомобила. Ударите се правят основно четвъртък и петък през нощта. Предпочитани са германските коли. Задигат се както луксозни, така и по-стари марки. Няма непробиваема кола. Бързи, нагли, сръчни: Такъв е профилът на автокрадците. Само за 15 минути престъпници задигат два автомобила, а собствениците отново разчитат на кадрите за залавянето на крадците, съобщава БТВ. В четвъртък вечерта Делян Лилов паркира колата си в подземния гараж. Сутринта съседът му се обажда с новината, че колите и на двамата липсват. Останали са само кадрите. Камерата, която е била точно над крадците, очевидно не ги е впечатлила.

„Идва, за 4-5 минути отваря колата на съседа, прехвърля се на моята – толкова време му отнема, извиква си партньора и изкарват двата автомобила – 15 минути им отнема сумарно”, обяснява пострадалият. Най-предпочитан терен за удари на автобандите са южните квартали на столицата – „Младост” и "Студентски град". Луксозните коли се крадат по-лесно, а непробиваем автомобил няма, твърдят полицаите. Ако не успеят на място, бандитите го качват на репатрак или го теглят с въже. Най-младият вещ в занаята е на 18, а най-възрастният – на 61. От полицията знаят кои са – с богати криминални досиета, задържани неколкократно, излежавали присъдите си. „Като цяла Наказателният кодекс е доста либерален, не само у нас. Имаме случаи, при които автокрадецът в кола го хващаме, намираме и дрога, в момента е в ареста, не заради кражбата, а заради дрогата, което е показателно”, обясняват от полицията. 80 процента от откраднатите коли се разглобяват и пласират в автоморгите, където следите им се губят. Другите, по-луксозни се пререгистрират и се продават – тук или зад граница.


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване