08/17/15 08:08
(http://www.dnevnik.bg/)

След горещините днес е в сила предупреждение за опасни валежи и гръмотевици


Тази сутрин над столицата се разрази буря, като за кратко се изля пороен дъжд, придружен с бурен вятър. Промяната на времето започна от западната половина на страната, където вече валят дъждове, като се очаква валежите да обхванат и останалите части на страната.

Оранжев код за валежи и гръмотевици е обявен за пет области, а за други 12 е в сила по-ниската стешен - жълт код.  Оранжевият код е в сила за Русе, Велико Търново, Разград, Търговище и Габрово, полазва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Това означава, че в тези области времето е потенциално опасно и е възможно да причини материални щети и жертви. Метеоролозите очакват интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки, като прогнозираните количества на валежите са до 30-35 литра на кв. м. Жълт код за дъждове и гръмотевици е обявен за Шумен, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, София област, Враца, Плевен и Ловеч. Там се очакват краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури, с очаквани количества на падналия дъжд – 20-25 литра на кв. м. Ще има условия и за градушки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване