08/17/15 09:41
(http://pik.bg)

Уникално! Въжен лифт ще свързва крепостта Царевец и Арбанаси

Уникално! Въжен лифт ще свързва крепостта Царевец и Арбанаси

Община Велико Търново работи по проект за въжен лифт, който да стига от крепостта Царевец до Арбанаси през местността Ксилифор. Това каза пред Радио ''Фокус'' – Велико Търново зам.-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков. 

Той уточни, че все още няма започнати реални действия по изграждането му. Според него, това е все още идея, за която се търсят средства. "Там, където ще стъпят колоните за лифта са направени археологически сондажи, да не би там да има някаква археология. Така, че се работи'', допълни зам.-кметът. 

По думите му, при тези проучвания е установено, че теренът е подходящ и не крие някакви историческо наследство. Ганчо Карабаджаков уточни още, че това се прави, защото Законът го изисква. Той добави, че все още е рано да се даде информация кога проектът ще бъде готов и ще започне изграждането на лифта. Освен това припомни, че до края на тази година частично социализиране на хълма ''Трапезица'' във Велико Търново. То ще бъде извършено със средства, отпуснати от фондация, която се ръководи от първата дама на Азербейджан.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване