08/18/15 17:47
(http://pik.bg)

Близо 30 000 българи взели самолет от София до Варна

Близо 30 000 българи взели самолет от София до Варна

Българинът масово е пътувал със самолет до Варна. Близо 30 000 са излетелите пътници от София за морската столица от началото на годината, пише "Новинар". 

Това показват данните на летище София. В резултат от допълнителния полет до Варна, който стартира от 1 юни тази година, летището отчита ръст от 4 на сто на пътниците по вътрешните линии само през юли. Общо 22 343 хора са пътували до двете черноморски летища, което е с 860 повече от миналия юли, допълниха от аерогарата. Според експерти и ремонтите по магистралите са допринесли за ръста на предпочелите да отидат до морето със самолет, за да избегнат задръстванията.

Топдестинацията за българите пък е Лондон. Общо 141 276 пътници са излетели за столицата на Великобритания за периода януари – юни. Сред десетте най-предпочитани градове са още Виена, Милано, Париж и Брюксел.

Оказва се, че все повече българи отлитат от страната и все по-малко се прибират. За тази тенденция говори ръстът от 3,3 на сто на излетелите от аерогарата спрямо пристигналите. Това означава, че тези 3 процента са останали в чужбина.

Столичното летище ще пусне и нови директни полети от догодина. От края на март 2016 г. към разписанието от Терминал 1 на летище София ще бъдат добавени още четири нови целогодишни маршрута: Аликанте, Бристол, Хамбург и Осло. От май 2016 г. най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа Ryanair ще лети всеки ден до София от Лондон.

В последната седмица на юли бяха добавени още пет нови директни линии – до Кьолн, Мюнхен Запад, Женева, Неапол и Бари, припомниха от аерогарата.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване