08/18/15 16:16
(http://pik.bg)

Ловешката полиция: няма незаконни автомобилни гонки в областта

Ловешката полиция: няма незаконни автомобилни гонки в областта

Полицията в Ловеч няма данни и сигнали за незаконни автомобилни гонки на територията на областта. Това съобщи комисар Данаил Колев от Областната дирекция на МВР на пресконференция, организирана от областния управител Мадлена Бояджиева, по повод трагичните пътни инциденти от миналата седмица, при които починаха 3 деца.

От началото на годината, в региона при пътно-транспортни произшествия са загинали 14 души. Комисар Колев посочи, че дори и да има случаи, в които на пътното платно се въртят гуми“, е пресилено да се говори, че се организират гонки.

"Не бягам от проблема, но данни за такива състезания, било то със залагания, или не, не смятам че има на територията на областта", посочи Колев в ефира на БНР.

От началото на тази година в региона са регистрирани по-малко пътно-транспотни произшествия с пострадали, като загиналите са 14, а ранените са 148. До 17 август пътните полицаи са констатирали над 9300 нарушения в Ловешка област, като над 40% от тях са за превищена скорост.

"Полицията прави всичко възможно, повишава своята дейност по отношение на контрола на движението по пътищата. Прлодължаваме активното използване на автоматизираните технически средства и ситеми за устатновяване нта нарушения за превишена скорст", допълни той.

Пътната полиция в Ловеч обаче разполага само с 3 оборудвани автомобила с необходимите технически средства и със системи за видеонаблюдение, като единият от тях е съсредоточен на АМ "Хемус“. Проверките за превишена скорост обаче са регламентирани и се обявяват публично предварително и това се знае от нарушителите. .

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване