08/18/15 16:49
(http://www.cross-bg.net/)

Петкова: С актуализирането на Минната стратегия ще осигурим устойчиво развитие на минно-суровинната индустрия до 2030 г.

София /КРОСС/ На утрешното си заседание Министерският съвет предстои да обсъди и приеме актуализиран вариант на Националната стратегия за устойчиво развитие на минно-суровинната индустрия. С този документ се дава ясна визия за развитието на отрасъла с хоризонт до 2030 г." Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която участва в честването на Деня на миньора. Проявата бе организирана от Българската минно-геоложка камара, Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, Синдиката на миньорските федерации "Подкрепа" и Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ. На честването присъстваха и членове на българския и европейския парламент, представители на правителството, областни управители и кметове, ръководителите на двата национално представени синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа", гости от браншови съюзи от страната и чужбина.„Българските миньори са хората, без които е немислимо развитието на енергийния сектор", посочи Петкова. По нейните думи, отрасълът формира 5% от БВП и осигурява работа на повече от 24 хиляди души. „Само за миналата година под формата на концесионни плащания браншът е внесъл в бюджета малко над 70 млн. лв., а през първото полугодие на тази - 66 млн. лв.", допълни още енергийният министър. До края на годината очакванията са тази сума да достигне 80 млн. лв
Публикувана на 08/18/15 16:49 http://www.cross.bg/petkova-razvitie-strategiya-1477557.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване