08/18/15 08:22
(http://pik.bg)

Петър Москов: Здравноосигурените ще доплащат много по-малко

Петър Москов: Здравноосигурените ще доплащат много по-малко

Възможно е да се зададе поправка на болничната реформа, заяви в ефира на Би Ти Ви здравният министър Петър Москов. 

"Това, от което правителството няма да отстъпи е гаранцията на комплексността на лечението на пациентите и въвеждането на количеството болници в едни средноевропейски норми", заяви Москово, като допълни, че правителството е свършило своята работа, внасяйки законопроекта.

На въпрос каква е разликата дали си осигурен или неосигурен, при положение, че всеки те гледа в ръцете, министърът отговори, че разлика ще има и тя ще се усети в началото на годината. Москов бе категоричен, че ще има видим и осезаем ефект за тези, които са здравноосигурени. "Все по-малко ще има нужна да се доплаща за каквото и да било от тези, които са здравноосигурени", заяви той.

Министърът уточни, че в момента еднакво се третират всички болести. Той заяви, че ще бъдат финансирани болести, които са жизненоважни и от тях зависи раждаемостта и смъртността на населението. Т.е. на здравно осигурените няма да се налага да се доплаща за опасните болести. 

Очаквайте подробности! 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване