08/18/15 08:01
(http://www.dnevnik.bg/)

Правителството на Австрия ще може да принуждава градовете да приемат бежанци


Австрийските градове ще може да бъдат принуждавани да приемат мигранти по силата на нов закон, договорен от двете управляващи партии и опозиционната зелена партия в понеделник, предаде "Ройтерс".

Решението, което би могло да се превърне в закон до октомври, дава на федералното правителство надмощие в споровете с провинциите и общините как да се справят с бежанците.

Законът ще задължи населените места да приемат имигранти, наброяващи до 1.5 на сто от местното население в определени от федералните власти места, ако техните провинции не са изпълнили съответните квоти.

Според правителството мярката ще осигури по-равномерно разпределение на бежанците, но крайнодясната Партия на свободата я нарече "налагане на квоти с брутална сила".

Виена, която настоява за задължителни квоти за разпределение на мигрантите в Европейския съюз, изпраща около 500 желаещи убежище в Словакия, за да намали натиска върху главния си приемателен център за бежанци в Трайскирхен.

Миналата седмица Амнести Интернешънъл обвини страната в пренебрежително отношение към бездомните и гладни имигранти, прииждащи към Западна Европа.

Миналия месец ЕС не успя да се споразумее как да разпредели между отделните страни членки около 40 хиляди имигранти.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване