08/18/15 14:37
(http://pik.bg)

Ужас! Варненец е в кома след ухапване от оса

Ужас! Варненец е в кома след ухапване от оса

а50-годишен мъж изпадна в кома и алергичен шок след ужилване от оса. За това съобщи шефът на клиниката по токсикология във Военноморска болница във варна доц. д-р Снежа Златева, цитирана от "Петел". Тя посочи, че инцидентът е станал през уикенда, докато човекът е бил в колата си. Именно тогава насекомото го е ужилило, но мъжът е успял да потърси помощ, като е казал на минувач, да повика линейка, след което изпаднал в безсъзнание. Веднага е настанен в реанимация на Военноморска болница. Установено е, че човекът е в кома и шок, но благодарение бързата намеса на лекарите и цяло денонощие под интензивно наблюдение и лечение, мъжът е изведен от животозастрашаващото състояние.

„През този сезон подобни инциденти не са рядкост. Напоследък в клиниката често приемаме пострадали от пчели, оси и стършели пациенти. Много е важно хората, които са наясно, че са алергични да носят със себе си инжекция с адреналин или поне бележка от личния лекар, че пациентът има такава непоносимост. Това може да спаси живот“, коментира доц. Златева.  

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване