08/19/15 18:00
(http://pik.bg)

В Ямбол набелязаха мерки срещу разпространението на болестите бруцелоза и антракс

В Ямбол набелязаха мерки срещу разпространението на болестите бруцелоза и антракс

Представители на няколко институции набелязаха мерки срещу разпространението на болестите бруцелоза и антракс, съобщиха от областната администрация в Ямбол.

Досега в Ямболска област няма констатирани случаи на тези заболявания, които могат да засегнат и хората. Според експерти основната причина за тяхната поява и разпространение е нерегламентираното транспортиране на заболели животни.

Със заповед на областния управител животните ще се превозват след преглед от ветеринарен лекар и при наличието на всички необходими документи и маркировка. Животните без идентификация ще бъдат конфискувани от ветеринарните власти, заклани в определени кланици, а месото ще бъде изследвано.

Месо без придружаващи документи за произход и качество ще бъде унищожавано. Не трябва да се консумират необработени или замърсени меса, месни продукти и мляко, потребителите да съблюдават тяхното качество и произход.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване