08/19/15 21:33
(http://pik.bg)

Инсулт покоси последователка на Петър Дънов на Седемте рилски езера

Инсулт покоси последователка на Петър Дънов на Седемте рилски езера

Последователка на Петър Дънов получи инсулт в района на Седемте рилски езера, съобщава Struma.bg. 75-годишна фармацевтка от София Стела Димитрова бе докарана по спешност от Сапарева баня в Спешен център - Дупница.

Сигнал за жена със съмнение за инсулт е подаден на тел. 112 около 8:30 ч. Едва в 11:00 ч. пациентката бе транспортирана до Дупница, придружавана от дежурния в Спешен център - Сапарева баня д-р Христов.

 

 

"Хиляди са се събрали при Седемте рилски езера в Рила. С линейката пълзяхме, докато пристигнем до началото на лифта на Паничище. Дотам пациентката бе транспортирана от планински спасители. Стотици леки автомобили са паркирани край пътя, така че линейката лавира между тях", оплака се д-р Христов.

Стела Димитрова бе придружена от нейна близка, която настоя лечението й да се проведе в София и тя бе транспортирана до столицата.

Всяка година на 19 август хиляди последователи на Дънов, членове на Бялото братство от цял свят, се събират край едно от Седемте рилски езера -

Бъбрека, за да участват в традиционния танц Паневритмия. Всяка година има пострадали хора, коментираха медици.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване