08/19/15 00:01
(http://pik.bg)

След 16 години емигрантски живот! Мъж се върна в България, за да кръсти сина си

След 16 години емигрантски живот! Мъж се върна в България, за да кръсти сина си

След 16 години емигрантски живот Венцислав Китановски си дойде в родния град Симитли, за да кръсти 3-месечния си син Даниел. Младенецът, който ще носи името на дядо си Йордан, се роди на 27 май в английския град Хесингс. Родителите спазиха обета да го кръстят в същата църква, където преди 6 години прие християнската вяра и дъщеричката им София, пише struma.bg.

По стар български обичай радостното събитие бе отпразнувано с роднини и приятели в местно заведение. Баба Здравка и дядо Йордан бяха на седмото небе от щастие и вдигнаха тост за здравето на деца и внуци. Малката София пърхаше като фея около гостите и с лекота говореше на английски с татко, на български с баба и дядо и на руски с мама Лилия.

Съдбата събира българина и украинката в Англия, където през 1999 г. Венцислав решава да потърси късмета си. „Взех самолетен билет за мача между „Нюкасъл” и ЦСКА, но така и не отидох на футболната среща, а право в емиграционната служба. Тогава бях на 28 години и след като се пробвах на няколко места, осъзнах, че в България нямам голям избор за работа. Не знаех нито дума английски и започнах да го уча, като успях да завърша първо ниво, започнах като общ работник в завод за изолационни материали на американска фирма и след толкова години труд вече съм напред в кариерата. Съпругата ми се дипломира като педагог и работи като детска учителка. Децата ми имат английски паспорти, но носят български имена и никога не трябва да забравят, че са българи”, каза развълнуваният баща.

След кръщенето той е планирал да заведе семейството на море, след което се връщат отново в Англия.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване