08/20/15 05:50
(http://pik.bg)

АБВ ще подкрепи 135 кандидати за кметове, като 85 от тях ще бъдат издигнати от партията

АБВ ще подкрепи 135 кандидати за кметове, като 85 от тях ще бъдат издигнати от партията

 АБВ ще подкрепи 135 кандидати за кметове, като 85 от тях ще бъдат издигнати от партията. Това стана ясно по време на пресконференция на ръководството на партията. По думите на заместник-председателя на ПП АБВ Румен Петков това говори за самочувствие на структурите, енергия и способност да се формира политика. В няколко общини АБВ ще подкрепят кандидатури, излъчени от БСП, а в други партията ще се яви на местните избори заедно със ЗС "Александър Стамболийски" и Движение 21.

На места дори се очертава формат АБВ, ГЕРБ, Реформаторски блок и Патриотичен фронт. Председателят на партията Георги Първанов изрази своите очаквания, че предизборната кампания ще възпроизведе рецидиви от предишни кампании. Първанов заяви, че от някой от БСПС е решил, че ударът на „Позитано” трябва да е срещу АБВ и посочи, че БСП не се замисля колко много ще загубят на изборите, а се фокусират върху това как да се разправя с АБВ. Георги Първанов посочи също, че в столицата АБВ няма да застане зад досегашния кмет Йорданка Фандъкова, тъй като паритята в София ще играе задължително с леви кандидатури. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване