08/20/15 14:05
(http://pik.bg)

Българските лични карти имат недостатък, установи варненка, живееща в Лондон

Българските лични карти имат недостатък, установи варненка, живееща в Лондон

Варненка, която отскоро живее в Лондон, забеляза един уж дребен недостатък на българските документи за самоличност, и по-точно на личните ни карти. Според нея, с една малка промяна в тях може да се облекчат много от съгражданите ни във Великобритания, а сигурно и на много други места по света.

Младата жена опитала да си извади банкова карта в тамошна банка. Това обаче се оказало сложно, защото статута й в момента е на гост в Обединеното кралство. В банката поискали да представи постоянния си адрес, който, както всеки знае, е изписан на личната карта. „Адресът на българските лични карти е единствената важна информация в документите ни, която не е изписана на латиница, за разлика от името, пола и т.н. Това обаче беше достатъчно в банката да ми откажат да ми открият сметка и да ми издадат карта“, коментира българската пред Петел.бг.

Сега тя трябва или да търси начин да получи официален превод на документа си, единствено за да удостовери адреса си в България, или да търси друга, по-отзивчива банка. Естествено, това коства време и пари. В интернет от друга страна има доста коментари по темата, че британските банки негласно отказват да откриват сметки на чужденци, включително и от Европейския съюз, които нямат статут на постоянно пребиваващи във Великобритания. Конкретни причини за това не се посочват. Според някои от участниците във форумите, достатъчно е да се представи договор за наем и декларация от хазяина, които се оказват с достатъчна стойност пред финансовите институции.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване