08/20/15 01:15
(http://pik.bg)

Външното ни министерство осъди присъдата над естонеца Естон Кохвер

Външното ни министерство осъди присъдата над естонеца Естон Кохвер

Министерството на външните работи на България изрази дълбока загриженост заради произнесената днес от руски съд присъда над естонския гражданин Естон Кохвер, отвлечен от руските специални служби и незаконно държан в руски арест в течение на почти една година в нарушение на международното право.

"България изразява солидарност със своя съюзник Естония и отново призовава Руската федерация да съблюдава своите международни задължения, да освободи незабавно г-н Кохвер и да гарантира безопасното му завръщане в неговата родина", пише в писмо на външно министерство.

Кохвер бе отвлечен на на 5 септември 2014 г. на границата между Естония и Русия от въоръжени руски лица, като още тогава българският външен министър Даниел Митов призовава Русия незабавно да освободи офицерът от естонските служби.

Той се е занимавал с разследване на контрабанда по следи, водещи от територията на Русия в Естония, а след това обратно на територията на Русия. Според Русия обаче Кохвер е шпионирал страната им.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване