08/20/15 20:59
(http://pik.bg)

Ето ги тримата обвинени за бруталния побой с резачка на възрастната двойка в Малко Градище (снимка)

Ето ги тримата обвинени за бруталния побой с резачка на възрастната двойка в Малко Градище (снимка)

Стартът на делото за грабежа на старците в село Малко Градище бе отложен за 24 септември. На подсъдимата скамейка са трима - Стойчо Огнянов, Иван Георгиев и Васил Атанасов. Те са обвинени в брутално нападение и грабеж на възрастното семейство Боню и Мавруда Добреви. Маскираните нападатели били старците с чук и ги измъчвали с моторна разачка, за да признаят къде са скрити парите им – 2500 лв., предаде Хасково нет.

Днес тримата бяха доведени от полицията с белезници. Не се явиха обаче пострадалите – 88-годишният Боню и 77-годишната му съпруга Мавруда. Те са пожелали да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Не се появи и адвокатката им Гергана Георгиева. В съда не дойдоха и свидетелите.

“Това е предварително изслушване за споразумение за съкратено производство. За него е необходимо и тримата да признаят вината си, както и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. При такъв процес свидетели не са необходими, а съдът трябва да намали с една трета определеното им наказание. Само Стойчо обаче признава, другите двама не. Така че делото явно ще тръгне по общия ред”, обясни прокурорът Петър Мидов.

Адвокатката на двамата старци Гергана Георгиева пък обясни, че предварително е била наясно, че защитата на подсъдимите не иска съкратен процес. “Реших да не разкарвам напразно двамата възрастни хора, те едва вървят с по два бастуна”, обясни за Haskovo.net решението си юристката.

Така процесът срещу тримата ще тръгне на 24 септември.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване