08/20/15 00:03
(http://pik.bg)

Железниците внедриха високотехнологична система за планиране и управление на ресурсите

Железниците внедриха високотехнологична система за планиране и управление на ресурсите

ДП НКЖИ успешно внедри високотехнологична система за планиране и управление на ресурсите (СПУР). Проектът е на стойност 8 638 808 лева без ДДС и е реализиран от Обединение „АДНЕС. Системата е осъществена по приоритетна ос 5 - „Техническа помощ" на ОП „Транспорт" 2007-2013 г. със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, пише "Фокус".
Според Мария Чакърова, директор на дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти" въвеждането на новата системата дава възможност на компанията да подобри управлението на активите и бизнес процесите си. „Спокойно можем да кажем, че днес, след 17 месеца, ДП „НКЖИ” е една модерна и високотехнологична компания, която управлява железопътната инфраструктура на България на международно ниво. Системата ще осигури на мениджмънта винаги актуална и точна „снимка" на това, което се случва в структурата", каза Чакърова. 

Новата система ще спомогне за постигането на дългосрочните цели на НКЖИ за устойчиво развитие и модернизиране на националната транспортна инфраструктура. 
Проектът е дългосрочна инвестиция в повишаване ефективността на управление на дейностите по изграждане и модернизиране на железопътната инфраструктура с финансовите средства на Европейския съюз. Изграждането на системата започва през май 2014 г. от Обединение „АДНЕС”, което включва водещите IT компании НЕСС Чехия и Адвен България. За периода е изготвена детайлна концепция за внедряване на системата, изградена е хардуерна инфраструктура и е доставен базов софтуер. Инсталирана, конфигурирана и интегрирана е цялата система. 
Направени са тестове за приемане на системата в реална експлоатация и е проведено обучение на персонала. Използвани са софтуерни и хардуерни технологии на водещи международни компании, необходими за реализирането на системата.

Основна цел при реализирането на проекта е повишаване ефективността на работа на структурите на компанията чрез внедряване на функционални области за - финансово планиране и бюджетен контрол, управление на проекти и договори, вътрешен контрол, управление на финансово-счетоводно обслужване,управленско счетоводство, управление на дълготрайни активи, снабдяване и наличности,управление на аварийна и планова поддръжка,управление на човешки ресурси и управление на документи.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет. 
В резултат на успешно приключилия проект ДП НКЖИ има подобрена рентабилност и високо качество на предоставяните услуги и реализираните проекти. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване