08/20/15 07:30
(http://www.dnevnik.bg/)

Започва разчистването на незаконни постройки във варненското циганско гето "Максуда"


Днес в циганското гето "Максуда" във Варна ще започне разрушаването на 61 незаконни постройки. Повечето от тях са паянтови бараки, сковани от подръчни материали. Пропуски в документите, необходими за разрушаването, станаха причина за отлагането на акцията, която бе планирана за миналата седмица.

Според Националната система за гражданска регистрация ЕСГРАОН в предвидените за събаряне постройки живеят 520 души. Около 200 от тях са деца, показват данни на кметската администрация в район "Приморски" на Варна, където се намира гетото.

Според кмета на района Христо Христов обаче в действителност те не били повече от 50-60. "Искам да се знае, че за всички тях е осигурен подслон в общинския приют, дом "Гаврош", Социалния учебно–професионален център и др.", каза Христов.

Въпреки добре известния факт, че процентът на трайно увредените възрастни и децата в циганските гета е голям, в началото на тази седмица нито районната, нито общинската администрация във Варна разполагаха с точни данни за това какъв процент представляват те от регистрираните жители на "Максуда".

Подробности за акцията по разчистването на незаконните постройки очаквайте по-късно в "Дневник".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване