08/20/15 11:51
(http://pik.bg)

Младите и неопитни водачи да не шофират при дъжд!

Младите и неопитни водачи да не шофират при дъжд!

 

В пороен дъжд е препоръчително младите и все още неопитни шофьори да отложат пътуването, докато обстановката не се нормализира. Това каза пред „Фокус” бившият главен инспектор в столичния КАТ Красимир Костов, който даде препоръки на водачите за безопасно шофиране в дъжд.

Това са няколко правила, които ще помогнат на водачите на автомобили да се предвижват безопасност в дъждовно време. Майор Костов обясни, че е много важно водачите да спазват безопасна дистанция един от друг, като имат на предвид, че в мокрото време спирачният път на автомобилите е удължен. „Когато се минава през локва накладките на спирачките се мокрят, при което като бъдат натиснати, автомобилът не спира. Затова се препоръчва на водачите когато минат през локва, след това да натиснат нeколкократно спирачката на автомобила, като по този начин накладките й ще се изсушат”, обясни експертът.

Той каза още, че при проливни дъждове се препоръчва на водачите да не предприемат изпреварвания поради намалената видимост. „Макар да ни се струва, че виждаме на далеч, тоест по светлините на автомобила да определим на какво разстояние се намираме от него – в много от случаите разстоянието е много по-малко, отколкото ние си мислим”, подчерта майор Красимир Костов.

„При дъжд е най-добре да се кара със съобразена скорост, при спазването на достатъчна дистанция, с включени фарове и да не се предприемат изпреварвания”, категоричен бе той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване