08/20/15 10:11
(http://pik.bg)

Настаняват децата от разрушените къщи във варненския квартал „Максуда” в общински жилища

Настаняват децата от разрушените къщи във варненския квартал „Максуда” в общински жилища

Около 40 деца от разрушените постройки в циганския квартал „Максуда” във Варна ще бъдат настанени в различни общински обекти. Това заяви кметът на варненския район „Младост”, в който се намира квартал „Максуда” Христо Христов, предаде „Фокус”-Варна. 

Христов уточни, че самонастанилите се роми са известени от повече от една година, че предстои събаряне на незаконните им постройки. Той разясни, че според закона е невъзможно ромите да бъдат настанени в общински жилища, защото са строили без разрешение и незаконно. Христо Христов добави, че очаква в рамките на деня планираните за събаряне постройки да бъдат разрушени. Той каза, че те се намират в частен имот и собствениците на имота са заплашили общината, че ще я съдят в съда в Страсбург, ако тя не им осигури възможност да влязат във владение. 

По думите на Христо Христов, огромна част от самонастанилите се роми, чиито постройки се събарят, не са от Варна, а от цяла североизточна България – Шумен, Провадия, Долни Чифлик. По думите на Христов, в течение на десетилетия местната власт в града не е правила нищо по въпроса да спре незаконното строителство в циганските райони във Варна. От 4 години община Варна работи по въпроса да започне поетапното разрушаване на всички незаконни сгради на територията на общината.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване