08/20/15 12:16
(http://www.dnevnik.bg/)

Петър Диков: Предвидени са "зелени" релси за трамвая по бул. "Цар Борис III"


Предвидени са "зелени" релси по трамвайното трасе по бул. "Цар Борис III", като в момента се работи по цялостния проект за реконструкция, заяви главният архитект на София Петър Диков в интервю за ТВ7.

"Важно е тук да добавя към това, което каза г-н Христов (бел. ред. - Любомир Христов, зам.-кмет по транспорта), че не е частично решение зелените релси на "Руски паметник", защото в момента работим проекта по цялостната реконструкция на трасето по "Цар Борис", трамвайното, и в проекта за тази реконструкция, която се надявам края на следващата година да стартира, цялото трасе е предвидено да бъде зелен трамвай", заяви Диков.

Главният архитект отрече да е обещавал затревяване на трамвайното трасе по бул. "България", което беше ремонтирано миналата година, защото "това не е в ресора, който аз водя". "Но тъй като сега проектът, който сега се прави за реконструкцията на "Цар Борис", е в моите ангажименти, изрично има изискване към проектантите да проектират трасето като зелен трамвай. Това, разбира се, е и по настояване на кмета", добави Петър Диков.

След дъждовете от последните дни затревеното кръстовище около "Руски паметник" вече не изглежда по същия начин, както при представянето му от кмета на София Йорданка Фандъкова във вторник. Тревата вече е кална.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване