08/20/15 11:02
(http://pik.bg)

ПИК TV: Пуснаха движението през "Руски паметник"

ПИК TV: Пуснаха движението през "Руски паметник"

Движението през площад "Руски паметник" в София вече е възобновено. Тази сутрин през него вече се движеха не само трамваи, но и тролеи, автобуси и коли.

На 29 юли кръговото около Руски паметник беше затворено за 20 дни. На 8 август движението на трамваите, които минават около пл. "Руски паметник" в столицата, беше възстановено. Още вчера от общината казаха, че днес се възобновяват маршрутите на всички превозни средства на градския транспорт. Това са автобусите 74 и 260; тролейбусни линии 1, 5 и 7, както и почти всички спирки, изключения правят някои трамвайни спирки за линиите 4 и 5. Всички трамвайни спирки ще се възобновят от понеделник.

Ремонтът около площада доби дори и световна известност заради "зелените" релси, по които се движи трамваят. Очаква се релсите, разположени в тревата да помогнат и за значително намаляване на шума. Още с пускането на първите "зелени" релси софиянци коментираха, че идеята е добра и се надяват и изпълнението да бъде добро. От вчера има снимки в интернет, които показват друг вид на зелените релси. На коментарите отговори Симеон Янев, който се представи като консултант по озеленяването.

"Не зная кой трябва да пази нощно време, но през току що сложения чим се минава с автомобили, минават колоездачи. Снимайте новия, хубавия чим в момента на какви коловози е и кой и за чия сметка би трябвало да го ремонтира това нещо", призова той. Янев обясни, че това е достатъчно на меката основа, за да размести цялата направена площадка.

"Чимът е съвсем пресен, това е една материя, която не е плочка, за да я залепиш и би трябвало да има разбиране в тези отношения. Той е правилно поставен, на него ще му е необходимо поне 15-20 дни, за да може да се вкорени, тъй като той излиза все едно от реанимация от болницата – няма човек, който да излезе от болницата и да хукне", обясни консултантът.

"Аз ви гарантирам, че до една седмица този уж не добър чим ще се изравни с другия и няма да има никаква разлика. Ако случайно нещо загине или не успее да се прихване строителят и който има ангажимент ще си го подмени, но аз ви гарантирам, че до 15-20 дни чимът ще бъде в превъзходно състояние", посочи той. Консултантът е категоричен, че дъждът не е опасност за зелените релси и за тези горещини той помага.

"Просто трябва да имаме разбиране, че това не е плочка, която като я залепим и тя изглежда перфектно след като я измием, а си има един технологичен възстановителен процес, който трябва да се спази", каза той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване