08/20/15 16:00
(http://pik.bg)

ПИК TV: Събарянето на най-голямото варненско гето "Максуда"

ПИК TV: Събарянето на най-голямото варненско гето "Максуда"

Събарянето на най-голямото варненско гето "Максуда" започна. Нямаме ангажимент към тези хора,те са незаконно построили.

Нито са поискали общински жилища, така че когато някой нищо не е поискал , няма къде да го настаняваш. Децата са настанени ,които са пожелали на три места, така че не сме ги изоставили, заяви Христо Христов ,кмет на район "Младост" в морската столица. Всичко е изрядно.На четири-пет места лично сме ги уведомявали, подписали са се повечето, на къщите сме ги лепили,те ги скъсаха още същия ден, така че всички са уведомени, документацията ни е перфектна, една година ги чакахме сами да си отидат, не си отидоха и виждате че трябва да изпълним закона , добави още Христов.

Ще бъдат съборени 58 незаконни постройки, като обитателите им са уведомени от повече от една година и досега би следвало да си намерят алтернативен покрив. Средствата за тези дейности вече са осигурени от общинския бюджет. Заповедите за събаряне на незаконните бараки в ромската махала са факт от година. Те засягат постройките в района под ОУ "Св. Иван Рилски", по улица "Георги Пеячевич" и край дерето до "Топлата вода".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване