08/20/15 13:42
(http://pik.bg)

Търсят доброволци за гасене на пожари

Търсят доброволци за гасене на пожари

Доброволно формирование за овладяване на бедствия и пожари ще бъде сформирано в община Димово. В момента се набират 10 доброволци, каза кметът Лозан Лозанов.

"Кандидатите трябва да са на разположение, да са млади и здрави, защото по-възрастните няма да могат. Но всякакви хора могат да помагат. Около 10 човека трябва да наберем и това е групата.", коментира кметът.

Доброволците трябва да са на разположение от 1 септември. Те ще бъдат обучени от служители на противопожарната служба.

Община Димово подготвя и разкриването на собствена пожарна по Програмата за трансгранично сътрудничество с Румъния, каза още Лозан Лозанов.

"Ще бъде изградена една пожарна. В проекта ще бъде заложен и един противопожарен автомобил. Догодина, месец юни, ако няма жалби, ще започне изпълнението за пожарната станция.", допълни Лозанов.

В момента община Димово, която е втората по територия във Видинско, се обслужва от пожарната в село Гара Орешец. Тя е към Районната противопожарна служба в Белоградчик, но когато се наложи пожарни коли идват и от Видин, уточнява Радио Видин.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване