08/20/15 10:39
(http://pik.bg)

Шефът на лекарския съюз брани колегите си! Здравната система не е виновна за високата смъртност у нас

Шефът на лекарския съюз брани колегите си! Здравната система не е виновна за високата смъртност у нас

Здравната система не е отговорна за високата смъртност у нас. Това заяви председателят на Българският лекарски съюз Венцислав Грозев в ефира на БНТ.

Върху заболеваемостта в една страна всичко рефлектира: непрекъснатият стрес, икономическите, социалните и финансовите проблеми, довеждат до ситуации, за които не само медицината е отговорна, поясни Грозев и допълни, че „обществото ни е болно, не само в преносен смисъл.“

Относно намерението на БЛС да съди НЗОК Грозев уточни, че: „Ако не седнем и с достатъчно доводи и гласа на разума не се разберем по този и други въпроси ние нямаме друг изход освен да отнесем въпроса към съда“, но уточни, че това ще стане ясно след срещата с оперативното ръководство на 24 август в понеделник.

Припомняме, че на 18 август от Българският лекарски съюз (БЛС) заявиха, че се имат намерение да съдят Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) заради решението ѝ да пренасочи 4,5 млн. лева от медико-диагностични дейности към болниците. Причината за настроението на БЛС е, че лекарите считат това решение за дестабилизиращо за здравната система.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване