08/21/15 03:49
(http://pik.bg)

Броят на онлайн магазините е нараснал с 10%

Броят на онлайн магазините е нараснал с 10%

С близо 10% повече нови онлайн магазини са създадени у нас през изминалите 6 месеца, съобщи хостинг компанията „СуперХостинг.БГ“. Според анализа най-масово се правят онлайн магазини за техника и дрехи.

Ръстът на инсталациите при най-популярната система за онлайн търговия OpenCart е 10,94%, при втората по популярност система Magento - 10,1%, а при третата - Prestashop, инсталираните сайтове са се увеличили с 8,5 на сто. 25% ръст на инсталациите има и при използването на платформата за онлайн магазини от типа SAAS - Shopiko.

По данни на международната организация Ecommerce Europe ръстът в онлайн търговията у нас през отминалата година е 27%, като страната ни запазва четвъртото си място в региона на Източна Европа по онлайн продажби.
Националният статистически институт на България също отчита ръст от близо 20% на годишна база в онлайн търговията.

„Ръстът при стартирането на нови онлайн магазини у нас е добра новина, защото показва предприемчивостта на сънародниците ни за създаване на реално работещи бизнес проекти и модели. Самото изграждане на онлайн магазин вече е много лесно, а SaaS платформите като Shopiko свалят много летвата по отношение на цената и техническите познания, необходими за старт на онлайн бизнес“, коментира управителят на „СуперХостинг.БГ“ Методи Дреновски. Според него начините, по които интернет търговците могат да се отличат един от друг, са успешното маркетиране на магазина, качеството на стоките и бързото обслужване.

Според изследването има тенденция фирми със съществуващи класически магазини да отварят и виртуални. Така все повече потребители проучват търсените от тях продукти в интернет, след което ги купуват офлайн.

Според различни проучвания очакванията се през тази година потребителите в Европа, пазаруващи по интернет, да се увеличат с 25% в сравнение с 2014 г.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване