08/21/15 13:19
(http://pik.bg)

Бъчварова: Твърдението, че ще си подам оставката, е неоснователно

Бъчварова: Твърдението, че ще си подам оставката, е неоснователно

Видях някакви спекулации, че съм искала да си подам оставката, когато бях в отпуск, което е нелепо. Мисля, че това е провокация към ситуацията и е абсолютно неоснователно. Това каза пред журналисти Румяна Бъчварова, министър на вътрешните работи, цитирана от Фокус.

"Това показва как определени медии спекулират с определени теми. Не вярвам да има източник в МВР, който да не е знаел, че миналата седмица аз бях в отпуск", коментира още министър Бъчварова. На въпрос, свързан с мерките срещу нарушителите на пътя и необходимите законодателни промени, тя отговори: "Когато издадох заповедта за засиления контрол по пътищата в края на месец юли, това предизвика известен шум. То идваше от хора, които са склонни да толерират нарушенията и да ги тълкуват като свобода на пътя. Нашата отговорност е да пазим живота и здравето на гражданите и не може да стоим безучастни. През тази седмица имахме заседание и анализирахме ситуацията. Има указания на главния секретар към областните дирекции и те не са общи, а са насочени към конкретни областни дирекции". 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване