08/21/15 12:41
(http://pik.bg)

Държавата отпуска над 2,3 млн. лева за ремонт на жп гарата в Сливен

Държавата отпуска над 2,3 млн. лева за ремонт на жп гарата в Сливен

Над 2,3 милиона лева отпуска Министерството на транспорта и информационните технологии за ремонта на ЖП-гара Сливен. Това стана ясно по време на среща между министъра на транспорта Ивайло Московски, народния представител Мария Белова и Стефан Радев, кандидат на ГЕРБ за кмет на Сливен, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Отпуснатите средства са вследствие на комуникация между министър Московски и Мария Белова, започнала в края миналата година. По настояване на народния представител от Сливен е предвидено през тази година да бъде извършени належащите ремонтни дейности.

"Повече от 20 години не са извършвани основни ремонтни дейности и гарата е в много лошо състояние. Някои от пероните са с нарушена настилка има бордюри, които представляват опасност за пътниците", сподели Белова. Министър Московски заяви, че ремонтът ще започне в най-скоро време, след като бъде подписан договор с избрания изпълнител. Мария Белова и Стефан Радев изказаха благодарност към министър Московски от името на всички граждани на Сливен.

"Ремонтът на гарата е изключително важен, защото той ще допринесе за европейския облик на града и ще гарантира сигурност на гражданите", коментира кандидатът за кмет на Сливен.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване