08/21/15 17:21
(http://pik.bg)

Жици убийци висят пред сградата на полицията в Пловдив (снимки)

Жици убийци висят пред сградата на полицията в Пловдив (снимки)

За пореден път жиците от контактната мрежа на тролейбусите застрашиха живота на пловдивчани. След бурята вчера, наред с падналите дървета и наводнените улици, жиците на вече неизползваемите тролей се свлякоха на земята на бул. „Васил Априлов” точно пред Второ РПУ, предаде TrafficNews.bg. Втори ден никой не се е погрижил жиците да бъдат премаханти. Друга част от тях застрашително висят над главите на преминаващите пловдивчани.

На същият този булевард преди три години  42-годишна жена загина на място, след като камшичен удар прекъсва гръбначния й стълб.

Повече от три години общината води дела за премахването на контактните жици. Въпреки че има редица констатации, че те са опасни и могат да отнемат още човешки животи, случаят е размотаван в съдилищата през обжалвания от бивши собственици и синдици.

Преди месец отново същите жици паднаха на пътното платно от Централна гада до Коматевския възел, след като багер закачи контактната мрежа. Отново като по чудо жертви нямаше.

Години наред червеният активист Ангел Батаклиев се бори срещу обявяването на фирмата му в несъстоятелност, а периодично завежда искове за милиони, които обикновено губи. Очаква се скоро да се пристъпи към разпродаване на имуществото на „Градски транспорт” АД, за да се покрият дълговете му, както и най – после да се свалят опасните жици.

Въпросът е докога тези жици ще застрашават живота на пловдивчани, заради мераците на някои за милиони левове.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване