08/21/15 05:35
(http://radiomilena.com/)

Жълт код за обилен валеж и гръмотевична активност в Бургаска област

Жълт код за обилен валеж и гръмотевична активност е обявен за 8 области в страната, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Жълтият код е в сила за областите Бургас, Разград, Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Варна и Сливен. Количеството валежи в тези райони ще надхвърли 35 л/кв. м. Ще духа умерен, временно и силен север-североизточен вятър по Черноморието, с максимални температури 24°-25° Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще бъде малко по-високо от средното за месеца.
При такива метеорологични условия хората да бъдат подготвени за възможност от локални наводнения. Гражданите трябва да бъдат внимателни при гръмотевична дейност, особено в планински, горски и открити местности. Шофьорите трябва да бъдат с повишено внимание заради възможна намалена видимост.

Публикувана на 08/21/15 05:35 http://feedproxy.google.com/~r/Radiomilenacom/~3/AcKHfiioEOE/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване