08/22/15 14:13
(http://www.dnevnik.bg/)

Борисов: Няма основание за повече притеснения от бежанска вълна, отколкото досега


В момента няма основание за България да се притеснява за бежанска вълна повече, отколкото беше натиска досега, заяви в Смолян премиерът Бойко Борисов и увери, че са взети необходимите мерки.

"Знаете, че в Гърция правителството е в оставка, в Турция - в оставка, в Македония - в оставка, в Румъния премиерът подаде оставка. Виждате какво става в региона. Затова  благодарих и на БСП, и на АБВ, и на всички, които поддържат коалицията - Реформаторски блок, Патриотичен фронт, за това, че имаме парламент, имаме правителство и всички заедно поддържаме стабилността в държавата.  На фона на всички останали, имаме реален шанс да се измъкнем от блатото", каза Борисов, цитиран от БНР.

Той посочи, че правителството е взело мерки: "Изпратихме повече хеликоптери, повече служители на границата. Досега целият ни ресурс отиваше на българо-турската граница, а сега изпратихме, от вчера, и по Кюстендил, по гръцката граница, с Гърция лесно, защото като страна-член на ЕС можем да ги върнеме, ако влезат повече бежанци, докато с Македония не е същият проблем. Затова там са повече хора. Тези хора трябва да си стоят в своите държави".

Министър-председателят изрази увереност, че следващата година ще е по-добра "с парите, които събираме повече от контрабандата".

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Смолян Николай Мелемов откриха днес реконструирана многофункционална спортна площадка на стадиона в града. Министър-председателят посети и обновената спортна зала в Смолян. С церемонията за откриване на спортните обекти приключва проект за ремонт и рехабилитация на спортен комплекс в града на стойност близо 5 млн. лв.

Реконструкцията и рехабилитацията на мултифункционалната спортна площадка на стадиона в централната част на града струват 887 хил. лв. С финансиране по проекта е обновена Спортната зала, извършен е ремонт на покрива и фасадата на неработещия от десетилетия плувен басейн, на обслужващата сграда на стадиона, информира БТА.

Борисов пък отчете в профила си във "Хейсбук", че с 5 милиона лева е направен пълен ремонт на залата, направени са и многофункционална спортна площадка, ремонт на съблекалните на стария стадион, както и на басейна. Изградени са напълно нови игрища за футбол, тенис на корт, волейбол, площадка за скейтборд и стена за катерене.

"Много се радвам, че присъстваха депутатите от управляващата партия, от опозицията, от коалиционната партия, защото ситуацията на Балканите е тежка - Турция без правителство, Гърция без правителство, Македония без правителство, в Румъния падна министър-председателят. Само заедно можем да имаме успехи. Затова, когато откриваме нещо, то ролята е и наша, и на тези, които са в опозиция, и на всички, които са гарантирали с участието си в парламента да имаме правителство и да могат да се случват за хората добри работи. Благодаря на всички, които дойдоха в този хубав ден в планината", написа Борисов във "Фейсбук".

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване